Een gevaar op de weg (3)

Deel 1 gemist? Klik hier.   Deel 2 gemist? Klik hier.

*

Achter de snel naderende bocht is slechts inktzwarte duisternis. Het schijnsel van de koplampen van onze auto bereikt geen bomen, geen bosschages, geen rotswanden, maar wordt alleen weerkaatst door de steeds groter wordende sneeuwvlokken, die ons het zicht op wat daarachter ligt ontneemt. We hebben geen idee wat ons daar te wachten staat. We reden net langs een fjord, zagen we onderweg op de navigatie en heel af en toe zagen we in de verte de weerspiegeling van licht van huisjes aan de overkant op het water, maar nu zien we helemaal niets meer. Schuiven we direct het water in? Of zijn we inmiddels een stukje verwijderd van het water en glijden we straks “slechts”een rotsachtige talud naar beneden af?

Mijn hand grijpt naar achteren, naar de handen van de kinderen. Als een magneet klinken hun handen zich vast aan de mijne. ‘Komt goed schatjes, niet bang zijn, alles komt goed, ik haal ons hier uit,’ hoor ik een vreemde, krakerige stem zeggen. Ik kijk naar M. die me met een grauw gezicht met bizar grote ogen aankijkt terwijl hij deze geruststellende woorden met de grootst mogelijke moeite tussen zijn krampachtig samengeknepen kaken zijn mond uit spuugt. Het gegil van de kinderen snijdt mijn hoofd aan flarden en mijn hart bokt woest rond in mijn borstkast, zoekend naar een uitweg uit mijn gedoemde lichaam.

We voelen en horen de wielen het gladde asfalt verlaten en de onregelmatige berm in schuiven. Dan is het stil. Een paar trage seconden houden we alle vier de adem in, stokt de gil in onze keel en hebben de wielen het contact met de aarde verloren. We horen alleen de ruitenwissers die braaf de sneeuw van het raam vegen. Woesj, woesj… … … Woesj, woesj… … … De voorkant van de auto helt langzaam naar voren en dan worden we in onze stoelen gedrukt, als de zwaartekracht grip krijgt op onze auto en deze met kracht naar beneden trekt. De koplampen schijnen naar beneden, door de vrolijk dwarrelende sneeuwvlokken heen en onthullen kalm klotsend water onder ons dat razend snel dichterbij komt…

**

Een gevaar op de weg (4)

Wil je als eerste weten hoe dit afloopt? Abonneer je dan op de Nieuwsbrief van Piekje of like Piekje op facebook.

 

Spread the love

Geef een antwoord

Specify Google Client ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Google Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.